קפה קפה בקיבוץ יפעת (צילום: דיקלה גורוביץ)
קפה קפה בקיבוץ יפעת (צילום: דיקלה גורוביץ)

הקפה השכונתי של העמק

לסניף קפה קפה בקיבוץ יפעת מגיעים סטודנטים ממכללת עמק יזרעאל באישון לילה כדי ללמוד בשקט, עובדי האזור מגיעים בבוקר לפתוח את היום עם קפה ומאפה וזוגות מגיעים לדייטים. “אני מרגיש שיצרנו קהילה”, אומר המנהל איתי בלסקי

פורסם בתאריך: 12.7.18 10:07

איתי בלסקי, המנהל בשותפות את סניף קפה קפה בקיבוץ יפעת, מתאר אותו בתור בית הקפה השכונתי של עמק יזרעאל, המשמש כמקום מפגש לתושבי האזור. “אני מרגיש שיצרנו קהילה בקפה קפה”, הוא אומר, “זה מקום שבו כולם מכירים את כולם והלקוחות אומרים שלום אחד לשני כשהם מגיעים”.

בלסקי, בן 25 ממושב נהלל, עסק לאחר שחרורו מהצבא בהקמת קפיטריות של מזון בריא בבתי ספר באזור. בשנה האחרונה הצטרף למנהלים נמרוד להב ואיתמר שרעבי, שמנהלים את קפה קפה בעשר שנות קיומו. “מהרגע הראשון השותפות הזאת הייתה בינגו”, הוא מסביר. “בתור נער שגדל בעמק ובילה זמן רב בבית הקפה הזה, ברגע שהייתה לי הזדמנות לחבור אליהם, לא התלבטתי לרגע והלכתי על זה”.

לפני חודש עבר קפה קפה מהפך. המנהלים החליטו לרענן את המקום ושיפצו את הסניף מהיסוד. במשך חמישה ימים עבדו הצוותים 24 שעות על מנת להספיק לפתוח את הסניף במהרה וביום שישי שלאחר השיפוץ, הסניף נפתח כאשר גם החלל וגם המטבח מעוצבים מחדש. “השקענו בשיפוץ המון מחשבה, זמן ומאמצים וזה היה לא פשוט”, אומר בלסקי, “הלקוחות לא האמינו שנספיק בזמן כל כך קצר”. השבוע השיקה רשת קפה קפה תפריט חדש ומנהלי סניף קיבוץ יפעת הוסיפו בו מנות ייחודיות לסניף. צוות המטבח הוא קבוע בתשע השנים האחרונות והמנהלים אומרים שהם סומכים על עובדיהם בעיניים עצומות. חוץ מצוות המטבח, גם הלקוחות שמגיעים למקום הם קבועים, לדבריהם. ישנם כאלה שמגיעים אפילו פעמיים ביום. “כאשר לקוח בא אלינו, אני מרגיש כאילו אני מארח אותו אצלי בבית”, אומר בלסקי.

לקפה קפה רשימה ארוכה של זוגות שנפגשו בו לדייט הראשון שלהם והמנהלים מתרגשים כאשר הם חוזרים לסניף לצילומי חתונה, ובכך סוגרים מעגל. מעבר לשירותיו הרגילים, מציע הסניף גם שירותי קייטרינג לארועים. הסניף פתוח 24 שעות ביממה במשך כל ימות השבוע, ובמהלך הלילה מגיעים אליו צעירים וסטודנטים של מכללת עמק יזרעאל שרוצים להתרכז וללמוד בשקט. בחמש וחצי בבוקר עובדי האזור מתחילים בקפה קפה את היום שלהם בכוס קפה ומאפה לפני תחילת העבודה.

מארחים כמו בבית. קפה קפה (צילום: דקלה גורוביץ)

ארבע קטנות – קפה

1
אחד מסוגי הקפה היקרים בעולם הוא קופי (פ’ דגושה) לואק, קפה שמקורו באינדונזיה ושלפני שהוא נקלה ונטחן הוא עובר במערכת העיכול של חיה בשם גחן דקלים אסיאתי. הסיבה שקפה זה משובח כל כך היא היכולת של הגחן האוכל את הקפה להביא לקילוף מושלם של הפולים במהלך ההבשלה.

2
קפה נחשק אחר נקרא ג’מייקה בלו מאונטיין. הפולים גדלים בהרים באי הקריבי, באקלים קר ובגובה של כ-2,000 מטר והם מפורסמים בעדינותם.

3
המונח “קפה טורקי” נטבע אחרי קרב וינה שבו הפסידה האימפריה העותומנית לרייך הראשון. הטורקים שעזבו השאירו אחריהם שקים רבים של קפה, שאותו נהגו לטחון דק ולבשל.

4
בישראל נוהגים לכנות את הקנקן שבו מבשלים את הקפה או מרתיחים את המים פינג’אן. למעשה זוהי טעות, והמילה פינג’אן בטורקית מתייחסת דווקא לספל הקפה. הקנקן נקרא בטורקית ג’זבה.

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"רצוי מצוי"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר