נמשכים המהלכים להקמתם של מתחמי מגורים חדשים ביישוב רכסים. חברת דירה להשכיר – החברה הממשלתית לדיור ולהשכרה, רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) ומשרד הבינוי והשיכון פרסמו מכרז שבו הזמינו הצעות לרכישת זכויות חכירה להקמת מתחם מגורים חדש בשכונה החדשה המתוכננת במזרח רכסים. כמחצית מהדירות שהקמתן מוצעת במסגרת המכרז ייועדו להשכרה ארוכת טווח.
לפי הודעת החברה, רמ"י ומשרד הבינוי והשיכון על קיומו של המכרז, הוזמנו במסגרתו הצעות לחתימה על חוזה חכירה לתקופה של 98 שנים עם אופציה לתקופה נוספת של 98 שנים נוספות לחכירת קרקע ששטחה כ-42 דונם בשטח השכונה החדשה לצורך תכנון, הקמה והפעלה של מתחם מגורים.
המתחם יכלול 390 דירות לפחות, מתוכן 198 דירות לפחות ייועדו להשכרה ארוכת טווח למשך תקופה שלא תפחת מ-15 שנה. את יתר הדירות -192 דירות לפחות – ניתן יהיה למכור באופן מיידי, מבלי לייעדן למטרת השכרה.
יש לציין כי התוכנית להקמת השכונה החדשה אושרה בחודש אוגוסט. את התוכנית יזם משרד הבינוי והשיכון ומוצעת במסגרתה הקמת שכונה הכוללת 1,786 יחידות דיור – שמהן מקודמות כעת לבנייה כאמור 390 דירות.