רוני בשה וזה. צילום: רוית פרי סופר
רוני בשה וזה. צילום: רוית פרי סופר

“העיצוב שלי, הסגנון שלי, הסטייל שלי”

רוני גליקו הילדה שגדלה בתוך המוסד הקולינארי שלו ביער, שנולדה בעמק יזרעאל (קרית טבעון) וחלמה על תל אביב עושה זאת שוב. לאחרונה פתחה גליקו את הביסטרו ChezVeze בכניסה לקרית טבעון, והוא פועל כבר כמה שבועות בהרצה שקטה

פורסם בתאריך: 24.11.19 10:14

ברוכים הבאים לחלום החדש של רוני שקרם עור, גידים ,קפה, אלכוהול והמון יין. שה וזה ביסטרו קפה, בית אוכל עם שיק צרפתי הממוקם על הציר המרכזי ביישוב קם לאחר חודשים ארוכים של תכנון וביצוע מורכב ומדויק. לאחר סגירתה של מסעדת שלו ביער המיתולוגית בעקבות קשיים לוגיסטיים, גליקו נעלמה לזמן מה והיא חוזרת עם מטבח רענן ואווירה אירופית.

החצר של מסעדת שה וזה. צילום: רוית פרי סופר

החצר של מסעדת שה וזה. צילום: רוית פרי סופר

במקום החדש תוכלו למצוא מנות כמו קרוק מאדאם, קרואסון פטה כבדים, פירות יער ושוקולד לבן, המבורגר ביונד טבעוני, ארוחות בוקר עם שיק לאורך כול היום, מנות צהריים וערב, והמון מנות שריינג המלוות ביין ובקוקטיילים מעולים. אחד מהקוקטיילים, 826, קרוי על שם האוטובוס הנוסע לתל אביב.

18 שנים של ידע ותרבות אירוח מתרכזים במקום אחד שמעניק חווית בילוי לבוקר צהריים וערב.

גליקו שמרה את פתיחתו של המקום החדש בסוד זמן רב ככל שיכלה. כעת היא מתפנה לספר על ההקמה של הבייבי החדש שלה.

תחילה מה מקור השם המיוחד?

“השם בנוי משני חלקים – chez – שפירושו ‘אצל’ בצרפתית והמילה ‘וזה’ בעברית. והוא משקף את המפגש בין קולינריה צרפתית לבין ישראליות קלילה, צעירה, מגניבה ולא מחייבת”.

מה הוביל אותך לחזור לתחום המזון ולא לנסות לעשות משהו אחר אחרי סגירתה של מסעדת שלו ביער?

“חשבתי בהתחלה ללכת ולהיות שכירה, כזו שעובדת 08:00-17:00, ואז אמרתי – מה, אני לא אארח אנשים יותר? – הרי חלק גדול ממי שאני זאת העובדה שאני מאוד אוהבת לארח, אוהבת אוכל ואוהבת אנשים והכי הרבה את האינטראקציה הבין אישית. זה עושה לי טוב. זה האקסטרים שלי, זה הדם שכנראה זורם לי בגוף. מה שהוביל אותי לפתוח את המסעדה החדשה זה בעיקר מה שהלב שלי הרגיש. הרי שלו ביער לא היה בדמותי הנשמה שלי היתה שם אבל זה לא היה אני. קיבלתי את שלו כמוצר מוגמר והכנסתי את עצמי פנימה ובשה וזה החלטתי שזה יהיה מי שאני, העיצוב שלי, הסגנון שלי, האוכל שלי, הסטייל שלי, שאנשים יחוו אותי בתוך המקום. שפשוט יבואו אלי הביתה”.

ספרי לנו על תהליך ההקמה של “שה וזה”?

“אכלתי, נסעתי, חוויתי וחשבתי הרבה על מה שאני רוצה. תהיתי עם עצמי לאן אני רוצה לקום כל בוקר, מה אני רוצה לאכול ומה חסר באזור שבו אני נמצאת. עברתי באין ספור מקומות וראיתי מגוון של חללים. הלוקיישן שבו נמצאת המסעדה זה מיקום שאהבתי תמיד. נעים לי פה, יש פה אנרגיה טובה והיא בעיקר נותנת מענה קולינרי לצהריים, ללילה וגם לבוקר”.

ערב בשה וזה. צילום: רוית פרי סופר

ערב בשה וזה. צילום: רוית פרי סופר

איזה בשורה מביאה לנו המסעדה החדשה?

“מדובר בעיקר במקום בילוי. פעם אנשים אמרו שבילוי זה לילה. אז לא – בילוי זה לאורך כל היום. כשאני יוצאת מהבית בבוקר אני רוצה לשתות את הקפה שלי במקום שהאווירה שלו טובה, שאקוסטיקה בו נעימה, שהשירות שלו מלווה בחיוך של המלצרים, שהאוכל יהיה מיוחד וטעים, לא מתחנף מידי ולא מתאמץ מידי. אותו דבר בצהריים וברור שבערב, עם כוס יין, ולא רק. לא סתם הכנסתי מנות כמו מגש גבינות צרפתי שמלווה ביין, כי אפשר לשתות יין בבוקר. זה הכל עניין של השקפה. שה וזה הוא חווית בילוי, אווירה ומקום מלא בתוכן. רציתי להביא סגנון אחר, רוח אחרת, חדשה, שלא קיימת בעמק יזרעאל והסביבה”.

אנו נמצאים יותר מחודש מאז שפתחת להרצה. זה המוצר שראית בעיני רוחך?

“ב-ד-י-ו-ק זה! כיף לי לקום כל בוקר. אני מרגישה שאני מרחפת ומגיעה באנרגיה הכי טובה שיש. בניתי מקום לעצמי, שיהיה לי את הקפה בבוקר ואת היין בערב. אני רוצה שאנשים יבינו את השפה שלי, יבינו שיש משהו בפשטות הזאת ולא צריך להיות כל כך מתוחכם, שלא צריך לנסוע למסעדות גדולות בתל אביב. שיש להם מקום לבוא ולשבת עם כוס יין או בירה לצד מנות טעימות, או לחילופין להגיע לשתות קפה טוב ומדויק”.

ואיך הסועדים במקום מקבלים את האופי המיוחד של שה וזה?

“באהבה גדולה. חדש להם מקום עם סופר סטייל, עם המון תכנים חדשים, אוכל בטעמים ונראות קצת שונים, עם קוקטיילים ויינות במחירים מדליקים ובסך הכל התגובות מאוד מפרגנות ומחבקות”.

רוני גליקו. צילום: רוית פרי סופר

רוני גליקו. צילום: רוית פרי סופר

שבעה חודשים היית בבית. מה עשית?

“זאת התקופה הכי פורייה בחיים שלי. טיילתי, אכלתי ועשיתי הרבה עבודה עצמית. הכרתי מלא אנשים ועברתי תהליך ארוך בפתיחה של שה וזה. לקח לי הרבה זמן לדייק את המקום והמותג. הפכתי אותו להיות מותג שבאופן חד משמעי מכוון למי שהוא ומה שהוא. ברגע שמישהו נכנס לביסטרו שלי הוא יודע בדיוק לאן הוא נכנס, הוא לא יתבלבל. זה היה תהליך ארוך ויש דברים בחיים שצריך לעשות לאט לאט בשביל שיצאו הכי טוב שיש”.

חוץ מלהיות מסעדנית, את אמא לשלושה בנים. איך ההרגשה להיות שוב הרבה מחוץ לבית?

“תראה, אני מקווה שהילדים מבינים את זה, כי בגדול כשאמא אוהבת את מה שהיא עושה והילד רואה הורה שבטוח בעצמו זה נותן לו המון ביטחון. ההבנה שלי היתה ששישי ערב ושבת אני לא רוצה לעבוד. אתה שואל למה? כי זה הזמן שלי למשפחה, לבעלי ולעצמי. כי בשישי בערב אני רוצה לאכול דגים חריפים ובשבת אני רוצה לבלות עם חברים והמשפחה, ככה, כמו אנשים קצת נורמליים. כסף זה לא הכל בחיים. הנפש היא הדבר שמניע הכל וברגע שהנפש תהיה במקום שטוב לה, הכל יבוא לבד, גם בלי לעבוד בשישי ושבת. חיוך גדול ליקום, ביטחון בדרך והכל יגיע”.

קרואסון עם-פאסון בשה וזה. צילום: רוית פרי סופר

קרואסון עם-פאסון בשה וזה. צילום: רוית פרי סופר

רגע לפני שאנחנו מסיימים שאלנו את רוני האם את ממליצה לאנשים להיכנס לתחום המסעדות בארץ?

“זו שאלה קשה. לאנשים נראה מהצד שהכל נורא זוהר ונוצץ, אבל מסעדן, כמו כל עצמאי אחר, הוא אדם שנמצא כל היום בעסק שלו וחי כמו בתוך רכבת הרים. זו אמנות ועבודה לא פשוטה ואתה צריך ממש לאהוב את זה אהבה שאינה תלויה בדבר. צריך להיות קצת פסיכי ומזוכיסט כדי להמשיך ולהיות מסעדן במדינת ישראל, כי מעבר לכל זה, אנחנו חיים במדינה שבה לא פשוט לנהל עסק עצמאי ובעיקר עסק קטן. אבל כבר אמרתי – אם עושים משהו מתוך אהבה, הנאה וכל זה בחיוך גדול ואנרגיה סופר טובה, אז כנראה שזה עובד”.

לסיום, מה אנשים לא יודעים על רוני?

“אני אדם שמלא באהבה וברצון לנתינה. מאחורי החזות הקשוחה שלי עומדת ילדה שבסופו של דבר רוצה לעשות טוב ולגרום לאנשים להיות שמחים ומאושרים. אחת האהבות הגדולות שלי היא להאכיל אנשים בביסים מושלמים ואם אפשר להאכיל ישירות מהיד שלי זה יהיה עוד יותר מושלם. שיהיה חג סוכות שמח”.

ביסטרו שה וזה. צילום: רוית פרי סופר

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"רצוי מצוי"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר