עגלולה (צילום: חנה ששון)
עגלולה (צילום: חנה ששון)

“מה שכיף זה שהנוף כל הזמן משתנה”

אביטל יוניוס הצטרפה לטרנד הסוחף את העולם של עגלות מזון ופתחה את עגלולה, עגלת קפה ניידת המחוברת לטרקטור וממוקמת בדרך כלל בכניסה למשטרת נהלל, בחיק הטבע, ומשם יכולה להתנייד ללקוחות ולהשתלב באירועים כמו מרוץ סופגניות בחנוכה

פורסם בתאריך: 9.2.20 19:36

"העגלה זה היה משהו שרציתי לעשות שנים, ואתה לא תמיד מקבל תמיכה מהסביבה", אומרת אביטל יוניוס מבית שערים, "אנשים אומרים 'אל תקחי את הסיכון הזה'. החלטתי לא להקשיב לסביבה והבנתי שאם אני רוצה לעשות משהו, אז אעשה אותו". באוקטובר 2019 היא פתחה את עגלולה, עגלת קפה ניידת שמחוברת לטרקטור ונמכרים בה קפה, שתייה קלה, ארטיקים טבעיים, עוגות ביתיות ועוד, והצטרפה בכך לטרנד הסוחף את הארץ ואת העולם כולו.

יוניוס בת ה-28 עבדה חמש שנים בחוות דרך התבלינים, ולאחר טיול בדרום אמריקה הייתה מנהלת מרכז המבקרים. "חשבתי בדרום אמריקה מה אני רוצה לעשות הלאה”, היא אומרת, “תמיד היה לי חלום לפתוח מקום נייד משלי. במהלך העבודה שלי בחוות דרך התבלינים התאהבתי בהכנת קפה”.

יוניוס קנתה את העגלה ועיצבה אותה מאפס ביחד עם משפחתה, וחברתה נועה אבן חיים עיצבה את הלוגו. היא קראה לעגלה על שמה של הכלבה של הוריה – לולה. העובדה שהעגלה מחוברת לטרקטור היא חלק מהאטרקציה, וילדים אוהבים במיוחד להצטלם איתו. היא בחרה להציב את העגלה בכניסה למשטרת נהלל ההיסטורית. “רציתי מקום בטבע שלא יהיה מסחרי כמו בית קפה בקניון. כאן עגלולה עומדת בין עצי האקליפטוס ומול השדות ומה שכיף זה שהנוף כל הזמן משתנה”, מסבירה יוניוס.

בגיל 16 היא הוציאה רשיון נהיגה בטרקטור והיא יכולה להגיע לכל מקום לפי הזמנה. “הרעיון הוא שאפשר להגיע אלי וגם להגיע לכל מקום בעמק שהלקוח ירצה", היא אומרת, "עבדנו קשה כדי לקבע את תכולת העגלה לקירות כדי שלא תזוז". יוניוס כבר הגיעה עם העגלה לקרית חרושת בטבעון לארוע מרוץ סופגניות בחנוכה וכן אירחה בנהלל שני ארועים קהילתיים של סטודיואים לכושר.

יוניוס מספרת שמקבלת הרבה ביקורות טובות מהמבקרים שמגיעים, שרובם משפחות עם ילדים וצעירים שחוזרים הבייתה בסופי שבוע. הם נפתחים בפניה ומספרים לה סיפורים אישיים. “אנשים מעבירים כאן את השישי שבת והילדים אוהבים לשחק במקום. אנשים מתעניינים איך הגעתי לזה והשיחות ממשיכות ואז אני נחשפת לדברים חדשים", היא מסבירה.

את כל סוגי הקפה יוניוס מכינה בעצמה וגם את הג’חנון, אותו היא מכינה בשבתות כפי שסבתה לימדה אותה. בחורף היא מכינה סחלב ובקיץ מלבי. כמו כן, התפריט כולל פיתות עם זעתר ולבנה ועוגות ביתיות. בקרוב יהיו טוסטים וסנדויצ’ים. בהמשך יוניוס רוצה להיחשף לעולם הארועים כי היא אוהבת לחלום בגדול.

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"רצוי מצוי"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר