מאיה יצחקי (צילום: רוני גלבוע)
מאיה יצחקי (צילום: רוני גלבוע)

לא אוהבת צבעי מאכל

מאיוש הוא העסק של מאיה יצחקי משער העמקים, המכינה עוגות וקינוחים. לתחום היא הגיעה במקרה כשלמדה עיצוב גרפי ופרסום בתל אביב ועבדה בקונדיטוריה בקיבוץ. אחר כך המשיכה להתמחות במטבחי תל אביב ובניו זילנד, שם בילתה שנתיים

פורסם בתאריך: 29.11.19 23:07

מאיה יצחקי מקיבוץ שער העמקים, בעלת העסק לעוגות וקינוחים מאיוש, התגלגלה לתחום הקונדיטוריה במקרה ולא חשבה שהוא יהפוך לעיסוק מרכזי בחייה. בגיל 23 נרשמה יצחקי ללימודי עיצוב גרפי ופרסום בתל אביב. בשנה שנשארה לה עד תחילת הלימודים עבדה בקונדיטוריה בקיבוץ, תחילה בתור עוזרת במטבח, ללא כל ידע באפייה, ואחרי חצי שנה כבר הכינה קרמים, מליות ומאפים.

במהלך לימודיה בתל אביב הפכה האפייה לתחביב שלה. לאחר סיום הלימודים היא החליטה לפנות לתחום האפייה ועבדה בקונדיטוריות ובגלידריות הידועות של תל אביב. מעבודתה במאפיית קיורטוש היא למדה קונדיטוריה ברמה מקצועית. במסעדת הרברט סמואל היא הכירה את בן זוגה, השף אנטון שפרנובסקי. ביחד הם לקחו הפסקה מהחיים הסוערים של המטבח וטסו לטיול של ארבעה חודשים בניו זילנד. "התאהבנו במדינה והחלטנו לנסות לגור בה. תחום המטבח מבוקש שם וקיבלנו ויזת עבודה לשנתיים", מספרת יצחקי.

במשך שנתיים עבדה יצחקי בקונדיטוריה באוקלנד והכינה עוגות וקאפקייקס. שם היא הכירה עולם קינוחים אחר, בסגנון אנגלי ואמריקאי, והביאה אותו לארץ. כעבור שנתיים וחצי, עם לידת בנה, חזר הזוג לקיבוץ שער העמקים כדי להיות בקרבת המשפחה. בקיבוץ יצחקי התחילה להכין קינוחים לארועים וכך נולד עסק הקונדיטוריה שלה מאיוש שבו היא מכינה עוגות וקינוחים ללקוחות פרטיים ולאירועים ומעבירה סדנאות של הכנת קינוחים.

שאלנו את יצחקי מה אופייני במיוחד לתקופת החגים, ומה הלקוחות מרבים להזמין בראש השנה. לדבריה, בתקופה זו רבים מזמינים טארט תפוחים ושטרודל תפוחים, שאת הכנתו שכולל טכניקה של גלגול הבצק על היד, היא מדגימה בסדנאות שלה.

“אני לא אוהבת צבעי מאכל ומשתמשת בהם כמה שפחות”, היא אומרת, “אני מעדיפה את הצבעים הטבעיים של האוכל עצמו. כל המרכיבים של הקינוח צריכים להיות אכילים ולתרום לו. אני לא מתעסקת עם בצק סוכר בכלל. זאת האג’נדה הקולינרית שלי”.

קינוחים בולטים נוספים שהיא מכינה כוללים אצבעות סניקרס – בוטנים המצופים בשוקולד, וכן ממתק שאותו הכירה בניו זילנד – פופקורן מקורמל: "הייתי בטוחה שבישראל זה לא יילך, כי אצלנו אוהבים פופקורן מלוח", היא אומרת, "אז התחלתי לעשות אותו בכוסות קטנות של קינוח לחתונות וזה התגלה כנשנוש שאם מתחילים לאכול לא מפסיקים".

יצחקי משלבת את עבודתה במאיוש עם תפקיד רכזת התרבות של שער העמקים וחולמת להקים יום אחד קונדיטוריה משלה. “אני בת מזל שאני עובדת בשני הדברים שאני הכי אוהבת לעשות", היא אומרת, "אלו אמנם תחומים שונים אבל בשניהם דרושה הרבה אהבה לדבר".

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"רצוי מצוי"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר